Ásványi ékszerek

   

  ****************************************************************************

  Hematit (8mm) és türkinit (8mm) ásványi golyókból készült karkötő, swarovski shamballa gömbökkel ékesítve, nagyon mutatós, dekoratív ékszer.

   

   

  http://www.gyogyitaskovekkel.hu/right_bg.gif); background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: 100% 50%; background-repeat: repeat-y;">
  HEMATIT 

  http://www.gyogyitaskovekkel.hu/right_bg.gif); background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: 100% 50%; background-repeat: repeat-y;">
  Tulajdonságai: Szín: vörösesbarna, szürkésfekete, fekete Átlátszóság: áttetszőtől az opakig Porszín:vörösesbarna Mohs-keménység: 5,5-6,5 Sűrűség: 5,2-5,3 Képlet: Fe2O3 Ásványtanilag: vas-oxid Keletkezés módja: vörös vasérckén vulkániElőfordulás: Ausztria, Olaszország, Svédország, Kanada, Libéria, Banglades Új-Zéland Nyugati csillagjegy: Kos, Skorpió, Bak, Vízöntő Kínai csillagjegy: Sárkány, Disznó, Bivaly, Tigris Elem:föld (A hagyományos értelemben vett horoszkóp jegy alá sorolásnak nincs értelme, az én véleményem szerint, hogy miért? Kérlek olvasd el a róla szóló oldalt: 

  Használatával megszűnnek betegségeim: hátproblémák, érelmeszesedés, visszerek, vashiány, minden vérbetegségem, lábikra görcs, ínszalagrándulás, érelmeszesedés, aranyér, véraláfutás, törés, májregenerálódás, égési sérülés, menstruáció. De a szívnek is nagy segítség. Lábadozás, sebgyógyítás, fáradtság esetén is segítő kő. Életminőség javító. Erős benne a jang elem, egyensúlyba hozza a meridiánokat. Fokozza az akaraterőt, megbízhatóságot. Segít a szenvedélybetegségek esetében is. Javítja az összpontosítást, erősíti az emlékezetet.

  Vérkőnek is hívják, mert a vizet vörösre festi, ha esszenciát készítünk vele. Vastartalma 70%-os. A gyökércsakrához és a szívcsakrához kapcsolódik. Az érzelmeimet világítja át, ott kezdi a munkát, vagyis életminőségemet állítja nagyító alá. A gyökércsakra belsőelválasztású mirigye a vese, mellék vese. Mellékvese termeli a boldogság hormont. Tehát érzelmeim alacsony rezgésszámát, negatívságát, milyenségét mutatja meg, tárja fel előttem. Tudatosítja, hogy félelmet, aggódást, szorongást kapcsolok gondolataimhoz, és éltem minősége félelem, aggódás, szorongás lett. Rámutat, megmutatja önbecsülésem, önszeretetem minőségét. Ha az életem félelem, aggódás, az önértékelésem bizony alacsony fokon áll. Felhozza bennem a kérdést: akarsz-e változtatni? Vagy ebben az állapotban akarsz maradni? Felvállalod-e magad? Vagy betegségeidet dajkálni újra és újra gondolataiddal, érzelmeiddel megteremteni. Segít átgondolni, megérteni mi az, amibe benne vagyok. Rádöbbent felelősségemre, hogy mind az amit élek, én csináltam magamnak. Arra is ha én okoztam magamnak, én vagyok az aki ezen változtatni tudok. Segít dönteni, segít a vágyat magamba felhozni. 

   

   

  ***************************************************************************

  Aventurin( 10mm )  és képjáspis  (8 mm) ásványi golyókból készült karkötő  kristályokkal díszített köztesekkel. 

   

  AVENTURIN

   

   Tulajdonságai; Színe:szürkés zöld, zöld, vörösesbarna Átlátszóság: áttetsző Porszín: fehér Mohs-keménység: 7 Sűrűség: 2,65 Képlet: SiO2 Ásványtanilag: Kék: kéken csillogó kvarc Kristályszerkezet:trigonális Keletkezés módja: vulkáni Narancssárga: hematit tartalmú csillogó kvarc Kristályszerkezet:trigonális Keletkezés módja: vulkáni Vörös: vastartalmú csillogó kvarc Kristályszerkezet: trigonális Keletkezés módja: vulkáni Zöld: fuchsit tartalmú csillogó kvarc Kristályszerkezet: trigonális Keletkezés módja: vulkániElőfordulás: India, Brazília, Spanyolország, Kína, Oroszország

  Nyugati csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg, Nyilas, Vízöntő Kínai csillagjegy: Kígyó, Bárány, Kakas, Patkány, TigrisElem: föld

   

  Jellegzetességei:az életben való boldogulás nagyon pozitív köve. Szoros kapcsolatban áll a tündérvilággal; és arra használják, hogy kristályrácsot hoznak létre a kertek vagy házak körül a geopatikus stressz ellen. Ha aventurint viselünk, elnyeli az elektromágneses szmogot és véd a környezetszennyezés ellen. Mobiltelefonra ragasztva a rezgések ellen nyújt védelmet. Feszültségmentesíti és kedvezőre fordítja a negatív helyzeteket.
  Pszichológiailag: az aventurin megerősíti a vezetői képességeket és a döntéshozatalt. Erősíti a könyörületet, valamint az empátiát. Visszavisz bennünket a múltba, hogy megtaláljuk a rendellenességek okait. Az a kő csökkenti a dadogást és a súlyos idegbetegséget, s egyben segít megérteni, hogy mi húzódik meg a betegségek mögött. Stabilizálja a lelki állapotot, serkenti a felfogóképességet, és fokozza a kreativitást. Segít felismerni az alternatívákat–lehetőségeket, különösen a mások által nyújtottakat. Összekapcsolja egymással a szellemi és az érzelmi testet. Az aventurin csillapítja a haragot–ingerültséget. Elősegíti a fájó érzelmek gyógyulását, képessé tesz arra, hogy a szív parancsa szerint éljünk.
  Fizikai: az aventurin fokozza a teljes harmónia érzését. A születéstől hétéves korig szabályozza a fejlődést. Egyensúlyba hozza a férfi– és nő energiát, és elősegíti a szív regenerációját.
  Spirituális: védi a szív csakrát, valamint a szív energiáját az asztrális vámpírok ellen.
  Gyógyhatása: az aventurin hasznára van a csecsemőmirigynek, a kötőszöveteknek és az idegrendszernek. Egyensúlyban tartja a vérnyomást, serkenti az anyagcserét, csökkenti a koleszterinszintet, valamint megelőzi az érelmeszesedést és a szívrohamot. Gyulladáscsökkentő hatása is van, csillapítja a bőrkiütéseket, az allergiás tüneteket és a migrénes fejfájást; nyugtatja a szemet. Jó hatással van a mellékvesékre, a tüdőre, az arcüregre, a szívre, az izom–, valamint a húgyivari rendszerre. Elixírként gyógyítja a bőrproblémákat.

  JÁSPIS :

  Tulajdonságai: Szín: minden szín sárga, barna, vörös, zöld, csíkos vagy foltos Átlátszóság: ritkán áttetszőPorszín: fehér, sárga, barna, vörös Mohs-keménység: 6,5-7 Sűrűség: 2,59-2,61 Képlet:SiO2Kristályszerkezet: trigonális Előfordulás:Németország, Franciaország, India, Madagaszkár Nyugati csillagjegy: összes Indián csillagjegy: Hód Kínai csillagjegy: Sárkány, Kígyó, Ló, Bárány, Majom, Kakas, Disznó, Patkány, Bivaly, Nyúl Elem: föld, tűz

  Csakra:kopronacsakra, köldökcsakra, kereszt–vagy erőközpont csakra, gyökércsakra.
  Csillagjegy: Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas, Bak, Halak.
  Elem: föld, tűz (piros).
  Színe: vörös, barna, sárga, zöld, kék, bíbor.
  Jellegzetességei: a jáspis úgy ismert, mint a "legkiválóbb gondoskodó". Stresszes időkben életben tart és támogat; nyugalmat és a teljesség érzését biztosítja. Gyógyításra használva minden szempontból egységessé tesz. A jáspis emlékezteti az embereket arra, hogy segítsék egymást.
  Összehangolja a csakrákat, és használható csakra kirakáshoz is. Mindegyik szín egy adott csakrának felel meg. Ez a kő megkönnyíti a sámáni utazásokat és az álmok visszaidézését. Gondoskodik a védelemről, földeli az energiát és a testet. Elnyeli a negatív energiát, tisztítja és összehangolja a csakrákat, valamint az aurát. A jáspis egyensúlyban tartja a jin és a jangenergiát, valamint összekapcsolja a fizikai, az értelmi és a szellemi testet az éteri birodalommal. Tisztítja az elektromágneses és a környezeti szennyeződést, beleértve a sugárzást is; segíti a varázsvesszővel történő keresést.
  Pszichológiailag: eltökélté tesz minden célunk megvalósításában. Bátorságot biztosít ahhoz, hogy félelmet nem ismerve szembenézzünk a problémákkal, és elősegíti az önmagunkkal szembeni őszinteséget. Az elkerülhetetlen konfliktusokban számíthatunk a támogatására.
  Mentálisan: segíti a gyors gondolkodást, növeli a szervezőkészséget és a feladatok átlátását. Serkenti a képzeletet, és az ötleteket tettekké alakítja át.
  Fizikailag: a jáspis meghosszabbítja a szexuális örömöt, jótékonyan hat elhúzódó betegségek és kórházi kezelések idején, valamint újra energiával tölti fel a testet.
  Gyógyhatás: a jáspis támogatja a keringési, az emésztő– és az ivarszerveket. Egyensúlyban tartja a test ásványanyag–tartalmát. Különösen hatékony drágakőelixírként, mert nem ingerli túl a szervezetet.

  • Képjáspis:(lásd még barna jáspis). Azt tartják róla, hogy a földanya szavait közvetíti a gyermekeihez. Azok számára, akik el tudják olvasni a belső képeit, üzenetet tartalmaz a múltból. A felszínre hozza az elrejtett bűntudatot, féltékenységet, amelyeket általában elhessegetünk, akár a jelenlegi életünkből származnak. S ha egyszer felszabadulnak, úgy tekintünk rájuk, mint megtanulandó leckére. Ez a kő arányérzéket és harmóniát biztosít. Kényelemérzetet ad, és csillapítja a félelmet. Serkenti az immunrendszert, tisztítja a veséket. 

  ****************************************************************************

  Howlit ásványi golyókból készült karkötő swarovski gömbökkel díszítve. 

   

  Howlit

  Tulajdonságai: mattfehér, elefáncsont színű Átlátszóság: átlátszó-áttetsző Porszín: fehér Mohs-keménység:3-3,5 Sűrűség: 2,45-2,54 Képlet: Ca2(SiB5O9(OH)5Ásványtanilag:kalcium-bórszilikát Ásványtani osztály:szigetszilikát Kristályszerkezet: monoklin Keletkezés módja: üledékes Előfordulás: USA, Zimbabwe Nyugati csillagjegy: Ikrek Kínai csillagjegy: Ló Elem: levegő
  Csakra:
  Csillagjegy:
  Elem: .
  Színe: zöld, fehér, kék; gyakran mesterségesen színezett.
  Jellegzetességei: a howlitnak rendkívüli a nyugtató hatása. A párna alá téve kitűnő ellenszere az álmatlanságnak; különösen akkor, ha ezt a túlzottan igénybe vett agy okozza. Elixírként ugyancsak lehet használni, lefekvés előtt egy órával kortyintsunk belőle.
  A howlit összeköttetésben áll a spirituális dimenziókkal; megindítja a ráhangolódást, valamint felkészíti az elmét a bölcsesség és az ösztönös megérzések befogadására. Megkönnyíti a testen kívüli utazásokat, és az előző életekhez való hozzáférést. Ha tekintetünket egy darab howlitra fókuszáljuk, egy másik időbe vagy dimenzióba tud elvinni bennünket. A harmadik szemre téve megnyitja más életek emlékeit, beleértve a két élet közötti állapotot is és a spirituális dimenziókat.
  A howlit kifejezésre juttatja a törekvéseket, legyenek azok akár spirituálisak, akár az anyagi világhoz kötődőek, és hozzásegít az elérésükhöz.
  Pszichológiailag: türelemre tanít, valamint segít megszüntetni a dührohamot és a fékezhetetlen haragot. Egy darabot a zsebünkbe téve elnyeli a haragunkat, és bármit, ami ellenünk irányul. Lehetővé teszi a gáncsoskodásra és az önzésre való hajlam legyőzését, erősíti a pozitív jellemvonásokat.
  A howlit csillapítja az elmét; kitűnő alváshoz vagy meditáláshoz. Nyugodt és értelmes kommunikációra ösztönöz. Erősíti az emlékezetet és serkenti a tudásszomjat.
  Megnyugtatja a zavaros érzelmeket, különösen azokat, amelyeket az előző életek okozzák. Felbontja azokat a kötődéseket, amelyek a régi érzelmeket a jelenlegi élethez láncolja.
  Gyógyhatása: enyhíti az álmatlanságot. Egyensúlyban tartja a szervezetben a kalciumszintet; jótékonyan hat a fogakra, a csontokra és a puha szövetekre. Hatásos a drágakő–eszenciája.